Historiek

Luchtfoto1WS

Historiek en evolutie :

Mijn grootvader, Gust De Mol, stichtte het bedrijf in 1946. Hij kweekte er voornamelijk begonia’s. Toen hij begon met de verkoop op de markt breidde hij zijn assortiment geleidelijk uit. Toen mijn vader in het bedrijf (1968) kwam, begonnen mijn moeder en hij met een thuisverkoop en werden de markten beetje bij beetje afgebouwd. De begonia’s werden vervangen door azalea’s en perkplantjes. Stap voor stap werd deze thuisverkoop belangrijker en kwamen er steeds nieuwe soorten bij. Het is pas de laatste jaren, mede door de veranderende plantgewoontes van de klanten, dat het voorjaarsaanbod zeer uitgebreid werd en constant vernieuwd wordt. Terwijl men vroeger zeer veel in volle grond plantte, gaat men nu meer en meer over tot bloembakken en -potten voor terras en vensterbanken. Ook zuiderse planten : olijfbomen, bougainvillia, oleander,...  hebben ieder jaar meer succes.

 

Het overgrote deel van de perkplanten wordt op het bedrijf zelf gekweekt, wat het voordeel geeft dat u steeds goede kwaliteit vindt aan een lage prijs. Een overzicht van alle soorten perkplanten vindt u op een van de volgende pagina’s. Ook wat de azalea’s betreft zijn er veel veranderingen gebeurd. De soorten die men vroeger kweekte zijn allemaal vervangen door nieuwe soorten die qua groei, kleur en bloeitijd veel verbeteringen hebben ondergaan. Een azalea zou u, in normale omstandigheden, 5 tot 7 weken bloeiplezier moeten geven (zie tips).

 

Zoals iedereen doen wij ook inspanningen naar het milieu toe : het waterbeleid is totaal aangepast aan de hedendaagse normen (gebruikt water wordt opgevangen en via een zandfilter gezuiverd van ziektes om zo te hergebruiken), de bestrijdingsmiddelen worden steeds doelgerichter (geen onnodige neveneffecten), onderzoeken in het Proefcentrum Voor de Sierteelt zorgen ervoor dat de kwekers steeds op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen,…. Ons bedrijf bestaat momenteel uit 10.000m² serres.